• Image
  • Image

Skadarsko jezero najbolje čuvana tajna destinacija

Skadarsko jezero je svjetska destinacija koju svakako treba posjetiti u periodu od jula do avgusta, preporuka je urednika “National Geographic Traveler”.

Oni svake nedjelje odaberu sezonsko putovanje i prezentuju najbolju svjetsku destinaciju koju treba posjetiti, pa su tako ovog puta preporučili i Skadarsko jezero.

“Skadarsko jezero je najveće jezero na Balkanu površine 369,7 km² i vjerovatno najbolje čuvana tajna destinacija. Okružen je srednjovjekovnim selima i vinogradima. Mještani su izuzetno prijateljski nastrojeni, pogotovo prema turistima koji pokušaju da stupe u kontakt sa par domaćih fraza, koji će vjerovatno biti nagrađeni s osmjehom, a možda i pozivom na čašicu rakije. Takođe, potrebno je oblačiti se pristojno, posebno kada posjećujete manastire ili muslimanska sela duž albanske obale jezera. Turisti takođe treba da posjete petkom farmere i ribare u Virpazaru i kupe crmnički "vranac", organski med, lokalne proizvode, sir, divlje smokve, šljive, orahe i šipak”, piše na sajtu “National Geographic Traveler” .