• Image
  • Image

Lazović: Unaprijediti informacionu bezbjednost

Informaciona bezbjednost svake države veoma je bitna konstantna edukacija i praćenje novih trendova, te se sigurnosne politike moraju pomjeriti ka proaktivnim djelovanjima i strategijama...

Sve ovo u cilju unapređenja informacione bezbjednosti u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Vujice Lazovića sa predstavnicima kompanije Cisco System International o sajber bezbjednosti. 

Lazović je istakao da je u Crnoj Gori napravljen veliki iskorak u oblasti sajber bezbjednosti, osnivanjem Nacionalnog CIRT-a pri Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, kao krovne organizacije za borbu protiv sajber prijetnji i izazova na teritoriji države.

Povod razgovora bio je i seminar “Odbrana od sajber prijetnji“ koji će biti održan u Podgorici u organizaciji Ambasade SAD i predstavljanje pomenute Cisco System International kompanije koja je vodeća u oblasti informacionih tehnologija.

Kako je ocijenio Lazović, ta kompanija je od izuzetnog značaja za informacionu bezbjednost u Crnoj Gori, imajući u vidu rezultate koje je ta kompanija ostvarila na globalnom nivou.