• Image

Luštica Development raspisala konkurs za dizajn

„Luštica Development" raspisala konkurs za dizajn Promenada hotela Prvorangirano rješenje biće nagrađeno sa 15, drugo sa 12 a trećeplasirani dizajn sa deset hiljada eura, dok će sa osam hiljada eura biti otkupljena eventualno interesantna rješenja

„Luštica Development" raspisala konkurs za dizajn Promenada hotela

Prvorangirano rješenje biće nagrađeno sa 15, drugo sa 12 a trećeplasirani dizajn sa deset hiljada eura, dok će sa osam hiljada eura biti otkupljena eventualno interesantna rješenja

 

Tivat, 1. april  2015.

Prvi od sedam hotela u turističkom kompleksu Luštica Bay, Promenada hotel, biće dizajniran na osnovu athitektonsko-urbanističkog rješenja do kojeg će se doći putem međunarodnog konkursa, čime će se obezbijediti novi kreativni pristup u razvoju ove faze projekta.

„Luštica Development" AD u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma (MORT) raspisala je međunarodni pozivni projektni jednostepeni nenanonimni konkurs za izbor arhitektonsko-urbanističkog rješenja Promenada hotela.

Projektom je predviđen hotel, kombinacija hotela ranga premium 4 zvjezdice sa maksimalnih 50 smještajnih jedinica i kondo hotela ranga 5 zvjezdica sa oko 60 smještajnih jedinica. Lokacija hotela, čija je izgradnja na osnovu dizajna i dozvole, planirana da počne u četvrtom kvartalu ove godine je na promenadi (šetalištu) marine, čime se osigurava njen izuzetan položaj u odmaralištu. Hotel će biti opremljen sa dva restorana, kafe-barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, spa i fitnes centrom i povezanim sadržajima.

"Za nas će biti važan održivi pristup dizajnu budući da ključ uspjeha u razvoju projekta vidimo u posvećenosti održivosti. U nastojanju da uspostavi ravnotežu između ekonomskih, ekoloških, i socijalnih aspekata projekta, i njihovu simbiozu, naš dizajnerski tim je posvećen razvoju održive zajednice i odmarališta Luštica Bay. Mi ćemo definitivno pažnju usmjeriti na tri najbolja dizajnerska koncepta osnovne ideje ali i eventualno na još neka interesantna rješenja. Kao kompanija koja u svim sferama podstiče na dalji razvoj, tako želimo da podstaknemo kreativce iz oblasti arhitekture da nam dostave rješenja koja će ne samo pratiti osnovni koncept već ga možda i efikasnije valorizovati. Osnovno polazište takođe je i u modernoj primjeni tradicionalne arhitekture", saopštio je Omar Farid, šef sektora planiranja i razvoja projekta Luštica Bay.

Prvorangirano rješenje biće nagrađeno sa 15 hiljada, drugo sa 12, a trećeplasirani dizajn sa 10 hiljada eura. Ostali radovi takođe mogu biti selektovani za šta je obezbijeđeno osam hiljada eura. Žiri može i da ne dodjeli predviđene nagrade, ako smatra da konkursni radovi ne zadovoljavaju predviđene kriterijume ili da drugačije rasporedi predviđene nagrade u okviru konkursnog fonda, u skladu sa kvalitetom predatih radova.

"Cilj Konkursa je izbor najboljeg i najcjelishodnijeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja koje će primijenjenim rješenjima na najefikasniji način valorizovati ukupni potencijal prostora i turističkog naselja kao cjeline, ostvariti skladnu arhitektonsku formu sa kvalitetno definisanom funkcijom, obezbijediti efikasnu funkcionalnu organizaciju u skladu sa namjenom kao i gostoljubiv proizvod u skladu sa standardima i pozicijom objekta, te na kvalitetan način uvažiti i nadgraditi postojeći arhitektonski i pejzažni kontekst, i obezbjediti održivi pristup u dizajnu", saopštili su iz Ministarstva.

Radovi se dostavljaju na adresu Ministarstva do 2.juna u 12 časova a žiri će se o pristiglim rješenjima izjasniti do 7.juna.

Pored Farida, radove će ocjenjivati žiri u sastavu: predsjednik Predrag Jelušić, direktor Direktorata za turizam u MORT-u, i predstavnica tog ministarstva Sanja Lješković MitrovićHani Ayad, stariji potpredsjednik za planiranje destinacija u "Orascom Development Holding" i Perry Brown, stariji potpredsjednik firme WATG.

 

KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE:

Dragana Bećirović, MagnaPR agencija „Luštica Development"

e-mejl: dragana.becirovic@magna.co.me

mob. +382 67 654 540