• Image
  • Image

Britanski The Times: Luštica Bay kao mjesto za Džejmsa Bonda

Crna Gora i nova turistička destinacija Luštica Bay uvrštene su na top 10 listu lokacija širom svijeta koje uredništvo ovog lista preporučuje kao savršena mjesta na kojima bi se skrasio čuveni filmski agent 007.


“DžejmsBond voli da putuje svijetom, i dok može da uživa na karipskim plažama,italijanskom jezeru ili u restoranu na vrhu planine kao nova osoba, istovremenoobožava jurnjavu dobrim automobilom putevima impresivnog grada. Ali ako 007treba negdje da se skrasi, na kojoj od filmskih lokacija bi bilo najbolje da kupistan?”, pita se The Times.

U tekstupod naslovom  “Džejms,   mislimoda će  ti   biti   kao  kod  kuće”,  kao idealne destinacije su navedeni:italijanski gradovi Venecija, Rim, Siena i jezero Komo, austrijska destinacijaZolden  /Sölden /, Istanbul, Majami,Meksiko, Bahami i Crna Gora.

“Da.Znamo da ono što smo mislili da je Crna Gora u filmu Kazino Rojal, je u stvari bila ČeškaRepublika, ali ova državica na Balkanu zaista nudi izvanrednu obalu sa svevećim brojem luksuznih odmarališta čiji vlasnici imaju jahte ili svoj drugi domu Bokokotorskom zalivu. Nakon uspjeha Porto Montenegra, projekti Luštica Bay iDukley Gardens privukli su međunarodne investitore, i doveli ovdje luksuznebrendove (Aman, Regent, Puro, One&Only). Na prostoru od 690 hektara, kaointegrisano odmaralište, Luštica Bay nudi stanove uz marinu, po početnoj cijeniod 235 hiljada eura, dok je cijena trosobnih vila uz marinu od 3 miliona”,  napisala   je   novinarka  Liz   Roulinson  /Liz  Rowlinson/   navodeći da   publika  obožavafilmska ostvarenja sa legendarnim britanskim agentom 007 kako zbog njegovihakcija tako i zbog spektakularnih pejzaža. 

Sa tiražom od oko 400 hiljada primjeraka, The Times je u kategoriji uticajnih britanskih listova. Objavljuje

detaljnenacionalne i međunarodne vijesti, informacije iz politike, biznisa i finansija,medija, IT sektora,

obrazovanja,prava, sporta, umjetnosti, putovanja i zabave.