Predstavljanje časopisa TopMontenegro

Konacno smo i to docekali, izašao je iz štampe novi casopis– „TopMontenegro“. Štampano izdanje pocet ce da se distribuira u subotu 30. juna. Pripremamo iznenadenje. „TopMontenegro“ je zapravo istovremeno i turisticki vodic i informator za turiste i poslovne ljude koji borave u Crnoj Gori, ali i za domace stanovništvo – gotovo sve one koji imaju bilo kakav interes za informacijom ili interesantnim clankom vezanim za Crnu Goru. On ce predstavljati i odredenu vrstu biznis direktorijuma. U ovom prvom broju fokus ce biti na ljeto 2012. i Top 10 Destinacija u Crnoj Gori, ali i Tivat kao najpopularniju destinaciju u poslijednje dvije godine bilo da je u pitanju odmor, biznis ili perspektiva razvoja lokalne sredine. Svaka lokacija koja bude preporucena od casopisa ima svoje GPS koordinate da Vam olakša njeno pronalaženje.

TopMontenegro, prvi broj štampanog izdanjaje BESPLATAN, uraden je na 3 jezika (našem, engleskom i ruskom), ima 120 stranica i distribuirat ce se preko lokalnih turist biroa, luka, aerodroma, po hotelima, preko turistickih i agencija za nekretnine, preko izdavaoca privatnog smještaja, preko restorana, preko knjigovodstvenih agencija, i svih drugih koji se budu u njemu reklamirali. Nekoliko dana odmora i analize kako ste prihvatili novi casopis, prikupljanja Vaših sugestija i krecemo u pripremu jesenjeg broja koji izlazi 21. Septembra. Sada je sve ustanovljeno i razradeno pa je lako znati datum tacnog izlaska. Vec prilikom on line najave primjetili smo veliko interesovanje. Radujemo se zbog toga. Mislim da je 5000 komada za cijelo ljeto malo ali nažaost nismo mogi više odštampati samo od sponzorstva i sopstvene donacije. Smatramo da ce mnogi željeti ovaj jedinstveni casopis i vodic kroz ljeto 2012. (ovaj broj je vodic kroz ljeto ali svaki naredni broj koji bude izlazio pratit ce godišnja doba tj. izlazit na 3 mjeseca i biti prilagoden tom dobu godine i aktuelnostima koje ga prate) imati uz sebe jer ce u njemu pored obilja interesantnih i korisnih clanaka naci i obilje informacija koje mu mogu priuštiti neko zadovoljstvo ili riješiti neki problem bio on turista i to visoko platežni ili onaj drugi, ili stranac koji živi u CG ili domaci stanovnik. Casopis je vrlo kvalitetno uraden. Pri tome mislim na sadržaj, dizajn, kvalitet papira i kvalitet štampe. Uostalom sada je casopis tu pa ga potražite i idjet cete.

Naravno sve je to zamišljeno sa ciljem da što bolje promoviše Crnu Goru kao turisticku destinaciju i „raj za investitore“. Mislim da smo realno predstavili te cinjenice i da smo ostvarili cilj zacrtan prvim brojem. Idemo dalje.
Na žalost u casopisu nedostaju informacije mnogih dešavanja koja ce se održati ovo ljeto ali trebalo bi da ima 300 strana da bi sve to stalo, pa još na 3 jezika. Zato smo Vam ponešto ostavili da istražujete i preko interneta. Neki odgovorni ljudi i institucije u lokalnim sredinama koje su turisticki centri ljeti nisu nam na vrijeme ni poslali materijale, ali da ne mencujemo nikoga. Samo jedan grad je odgovorio na vrijeme na mail našeg urednika po tom pitanju, ali necemo ni to reci jer ce se onda znati koji nisu, ili su zakasnili pa im ostavljamo priliku da se poprave drugi put. Možda poprave još ponšto do tada.

S ljubavlju i entuzijazmom zaljubljenika u svoj grad i zemlju koju želi predstaviti u najboljem svjetlu,
ekipa Vašeg i našeg TopMontenegro projekta.

Direktor,
Zlatko Vucinovic